2010’un En İyi İnternet Girişimleri

Tam 1500 kişi düşündü, taşındı ve en yaratıcı fikirleriyle girişimlerini ortaya koydu. Tüm fikirler arasından 15 girişimci ödüle layık görüldü. Başarılı bulunan yarışmacılar şubat ayında Antalya Rixos Premium Belek’te dört günlük Etohum Girişimcilik Kampı’na katılacaklar.

Dâhiyane girişim fikirlerini şirket ve profesyonellerle buluşturma misyonunu edinen Etohum, 2010 yılının en iyi 15 girişimini seçti. Kazanan yarışmacıların isimleri 30 Ocak’ta Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda açıklandı, sektörün deneyimli işadamları organizyona konuşmacı olarak katıldı. Kazanan15 girişimci Antalya Rixos Premium Belek’te gerçekleştirilecek dört günlük Etohum Girişimcilik Kampı’na katılacak.

Yarışmanın ilk aşamasında 200 adayla karşılıklı görüşüldü ve 40 kişilik bir ön liste oluşturuldu. Kazanan 15 girişimci Yemeksepeti.com kurucuları Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş, GittiGidiyor.com ortakları Burak İvanlıoğlu ve Serkan Borançılı, Cimri.com kurucusu Aydonat Atasever, Nokta A.Ş. İcra Kurulu Başkanı ve Ortağı Tümay Asena, Mynet kurucusu Emre Kurttepeli, Pilli.com Kurucusu Hasan Yalçınkaya, Esas Holding’den Cumhur Kuşçuoğlu ve Mackolik.com Kurucu Ortağı Erdem Yurdanur’un da aralarında bulunduğu toplam 16 kişilik bir danışma kuruluna yapılan sunumlar sonucunda belli oldu.

Yarışmayı kazanan girişimler

Roodbox.com: Bilgi Üniversitesi Reklâmcılık Bölümü’nde okuyan Ulaş Akpınar ve Osman Özmen’in oluşturduğu proje, reklam gelirinin belli bir yüzdesini izleyenlerle paylaşan eşsiz saniye oyunu olarak geliştirildi.

Anneysen.com: Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Pınar Şimşek ve Aylin Çakır tarafından kurulan Anneysen.com, annelere ve anne adaylarına yönelik bir sosyal ağ sitesi.

Tvdegordum.com: Erkin Günay ve Canan Özkal tarafından kurulan Tvdegordum.com, izleyicilerin televizyon programlarında veya dizilerde gördükleri ürünlere ait marka, model ve satış noktası gibi bilgilere ulaşmalarını ve istedikleri ürünü satın almalarını sağlayan platform.

Karniyarik.com: Siyamed Sınır, Kaan Meralan ve Doğuş Ertemur tarafından kurulan Karniyarik.com, kullanıcılarına internette aradıkları, fiyatı olan her şeyi bulma imkânı sağlayan bir dikey arama motoru.

Balerin.com: Lütfi Gündüz tarafından kurulan Balerin.com, kozmetik sektörüne yönelik Türkiye’nin en büyük internet platformu olma hedefiyle kurulan özgün bir e-ticaret sitesi. Balerin.com’da sadece kozmetik ürünlerin satışı yapılmakta ve ağırlıklı olarak internetteki en uygun fiyatlar sunulmaktadır.

YollaYolla.com: Göktuğ Okan Oğuz ve Haldun Uraz Boralılar’ın geliştirdiği bu proje, üyelik sistemi ile bireylerin arzu ettikleri ve kullanmak istedikleri ürünleri deneme ve kullanma şansı buldukları bir ortam.

DersVerilir.net: Burak Tuyan tarafından kurulan DersVerilir.net, özel ders veren bireyler ile özel öğretmen arayışında olan öğrenci ve velileri buluşturmaktadır.

Filoline.net: Tecrübeli isimler, Bertan Özdemir ve Burçak Sayınsoy tarafından geliştirilen bu proje, araç sahipleri ile hizmet ve ürün sağlayıcı firmalar arasındaki iletişimi ve ticareti ilişkilerini düzenleyen bir platformdur.

Grupanya.com: Can Mustafa Köne, Baran Dilber ve Onur Yıldırım tarafından kurulan site, insanların yapmak isteyip, pahalı buldukları etkinlikleri belli bir katılımcı sayısına ulaştıktan sonra, başka bir yerde bulamayacakları fiyatlarla satın alma fikrinden doğdu.

Ofansif.com: Çağatay Kıyıcı, Ogan Güner ve Reha Erbatur tarafından geliştirilen bu proje, futbol taraftarlarının bir araya geldikleri ve futbola dair tüm bilgi ve paylaşım ihtiyaçlarını tek bir platform üzerinde karşılayabildikleri bir sosyal ağ ve sosyal medya sitesidir.

Bogazharbi.com: Ali Murat Sürmen, Berkan Uslu, Burak Çavundurluoğlu, Hasan Alpay Yasin, İlhan Yılmaz ve Ömer Emre Özen tarafından geliştirilen “Boğaz Harbi”, Çanakkale Savaşı Destanı’nı konu alan, üç boyutlu bir bilgisayar oyunu projesidir. Birinci Şahıs Nişancı (FPS) kategorisinde hazırlanan oyunda, savaşın geçtiği ortamlar gerçeğe en yakın sahne tasarımları, modeller ve animasyonlarla oyun severlere sunulmaktadır.

Dressar.com: Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Halil Akın ve Mehmet Arıkan tarafından sürdürülen bu proje, müşterilerin, bilgisayar başında ve video kamera yardımıyla istedikleri giysileri sanal gerçeklikten faydalanarak kolaylıkla denemelerini sağlar. Bu girişim sayesinde müşteriler evden çıkmalarına gerek kalmadan onlarca mağazanın ürünlerini üzerilerinde deneme imkânı bularak satın almak istedikleri ürünleri internetten sipariş edebilirler.

Sopido.com: Sosyal medyanın kişileri değil, aksine ürünleri profil haline getiren ve bunun üzerinden marka ve ürünleri, kullanıcıların istediği her yerden erişebileceği bir ortama toplayan sosyal alışveriş sitesi olan Sopido.com, Murat Kaya ve Onur Yüksel tarafından kuruldu.

Nefius.com: Fatih Bugan tarafından kurulan Nefius.com, bir “Kavram Merkezli Veri Düzenleme” sistemidir. Bilginin işlendiği birçok alanda kullanılabilen, yenilikçi bir altyapıya sahip olan Nefius.com, internet içeriğini konulara ve kullanıcıların beklentilerine göre çeşitli biçimlerde yeniden düzenler, bilgiye ulaşma süresini kısaltır ve bilginin içeriğini yeni bilgilerle güçlendirir.

Lorientalis.org: Deniz Şen, Ersin Ateş ve Yusuf Avcı tarafından yürütülen bu proje, bireyleri çevre problemlerinin birer parçası olmaları için cesaretlendirip sosyal bilinci ve sorumluluğu yüksek, çevreye duyarlı topluluk yaratmayı amaçlayan bir internet platformudur.

Kazanan girişimciler şubatta Etohum Girişimcilik Kampı’nda!

Etohum Girişimcilik Kampı, internet sektörünün ünlü ve başarılı isimlerini de ağırlıyor. Pegasus Havayolları Kurucusu Ali Sabancı, GittiGidiyor kurucuları Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı, Tolga Kabataş, Yemeksepeti.com kurucuları Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş, Mynet Kurucusu Emre Kurttepeli, eBay Türkiye Temsilcisi Sina Afra, Nokta İnternet Teknolojileri Kurucusu Tümay Asena, Mackolik.com Kurucusu Erdem Yurdanur ve Eksisozluk.com Kurucusu Sedat Kapanoğlu gibi isimler de kampta yeni internet girişimcileriyle buluşarak onlara tecrübelerini aktarıyor.

Kaynak: http://www.etohum.com/iste-2010-etohum-15-internet-girisimi

Henüz yorum yapılmamış

Bir Yanıt Bırak