2012’nin ardından

2013 yılında yeni gündemler, trendler, olaylar bizi bekliyor. 2012 biterken, üç dev; Facebook, Twitter ve Google, sosyal medya ve webte kendi dinamiklerine göre öne çıkan başlıkları listeledi!

Twitter Golden Tweets

Twitter, kullanıcılarına 2012 senesindeki Golden Tweetleri, trendleri, yeni sesleri, dünyanın nabzını sundu. 2012’nin Golden Tweetlerin başında Obama’nın yeniden seçilmesi gelirken, ikinci sırayı kanserli bir hayranıyla buluşan Justin Bieber kaptı.

2012’nin Golden Tweetlerini aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz:
http://2012.twitter.com/en/golden-tweets.html

Facebook 2012 year in review

Facebook ise, 2012 yılına dair Facebook gözüyle bakmamızı sağladı.  ‘See your 2012 year in review’ ile 2012 yılında en çok beğeni ve yorum alan yirmi içeriğinizi öğrenebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.   http://www.facebook.com/yearinreview/FacebookAdresiniz

Google Zeitgeist

Google, bu sene dünyada en çok arananlarını bilgimize sundu! 146 dilde arama imkânı sunan Google Zeitgeist ülkelerde en çok aranılan isimleri, trendleri, dizileri, ünlüleri yıllardır gözler önüne seriyor. Arama kategorileri ülkelere göre değişiklik gösteriyor. Google sayesinde, dünyada da en çok aranan, merak edilen şeyleri öğrenmek mümkün. Örneğin 2012 senesinde dünyada en çok aranan ünlü isim Whitney Houston, en çok aranan ürün ise iPad 3 olmuş. Bu arada en çok arananlarda ikinci isim ise Gangnam Style :)

Merak ettiğiniz ülkeleri aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz:

  • http://www.google.com/zeitgeist/2012/#the-world
  • Henüz yorum yapılmamış

    Bir Yanıt Bırak