Twitter Brand Hub Nedir?

2015 sonlarında “Satın Al” butonunu ve özel mesajlarda yazı karakter sınırını kaldıran Twitter yeniliklerine istatistik alanında devam ediyor.

Twitter, günde milyonlarca Tweet atan kullanıcılara ait detaylı istatistiklerini şimdi markalara açmaya hazırlanıyor. Daha önce açtığı Twitter Analytics kısmını daha da genişleterek markalara kullanıcı profilleri sunmaya başlıyor.

Reklamverenler Brand Hub sayesinde, müşteri ve kanaat önderlerine ait marka beklentilerine, düşüncelerine, söylediklerine ve hissettiklerine ulaşabilecek. Daha önce açılan istatistik alanında tüm bu detaylara ulaşmak mümkün değildi.

Brand Hub sayesinde reklamverenler hızlıca hedef kitlesine, trendlere ve marka ile ilgili konuşmalara ulaşabilecek ve bu 360 derece, gerçek zamanlı bakış sayesinde etkileşimi görme şansı elde ederek hızlı aksiyon alabilecek.

Brand Hub ile gelen yeniliklerden olan “TrueVoice” (Gerçek Ses) sayesinde iletişiminizi gerçek zamanlı ölçümleyebilecek, rakipleriniz ile aranızda kıyaslama yapabilecek ve bu doğrultuda gerekli düzenlemeleri sağlayabileceksiniz. Yapılan araştırmalar doğrultusunda kullanıcılar ile olan iletişimin satış ile birebir bağlantılı olduğu ve satışlara olumlu yansıyacağı belirtiliyor. Twitter kısaca TrueVoice’u “Sizin markanız ve rakip markalar hakkında atılan Tweet’leri ilk başta analiz ediyoruz. Sonra, markanıza yönelik geribildirimlerin oranını belirliyoruz.” diye açıklıyor.

Brand Hub’ın bir diğer yeniliği “Audience (Hedef Kitle) ile ise markanız hakkında aktif olarak konuşan kullanıcılara ait cinsiyet, lokasyon, gelir seviyesi gibi demografik detaylara, markanız ile ilgili en etkili kişilere ulaşabiliyorsunuz. Bu veriler, Twitter ve resmi ortakları tarafından kullanıcı gizliliği dahilinde aksiyon alabilmeniz için içgörü şeklinde sunuluyor.

Conversation Details” (İletişim Detayları) sayesinde insanların markanız hakkında ne şekilde konuştuğuna ulaşarak hedef kitlenizi daha iyi çözümleyebilmenizi sağlıyor. Belirli zaman dilimlerinde markanızın ne kadar etkileşim aldığını, marka veya ürününüzün kaç mention aldığını, etkileşimlerde en çok kullanılan kelime ve cümleleri öğrenebiliyorsunuz. Marka sadakati açısından önem taşıyan başlıkları görebiliyor, büyük şirketler ve bu şirketlere bağlı alt markalar için zaman içinde segmentler oluşturarak alt marka verilerine ulaşabiliyorsunuz.

Twitter, reklamlarının satışa etki edip etmediğine ait verilerini incelemeye devam ediyor. Ancak, Brand Hub daha geleneksel yapıda, organik marka reklamı sunuyor. Brand Hub sadece Tweet’lere değil, insanların etkileşimine de önem veriyor. Favorilere eklemek, yanıt yazmak, Retweet etmek dışında Tweet’lerin görüntülenme oranı ile de büyük etkileşim elde edilebiliyor.

Brand Hub‘ın beta sürümünü kullanan kullanıcılar, markaların gelecek stratejileri için çok büyük bir gelişme olduğunu ve önem taşıdığını belirtiyorlar. Kullanıcılar bu içgörülere reklamveren olarak reklam arayüzüne girdiklerinde “İstatistikler” sekmesinden veya brandhub.twitter.com adresinden ulaşabiliyor. Şimdilik İngilizce konuşulan ülkelerde büyük ve orta çaplı markalara sahip reklamverenlere sunulan Brand Hub, zaman içinde gelişerek farklı diller için de kullanıma açılacaktır.

Henüz yorum yapılmamış

Bir Yanıt Bırak